Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký meteo Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Počasí Pomáháme Praha Středočeský stroj Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

METEO: Noční mrazy se začínají zmírňovat a pokračovat to bude i v dalších dnech. Odpolední teploty pak budou blízko nuly


ČESKO – Noční mrazy se začínají zmírňovat a pokračovat to bude i v dalších dnech. Odpolední teploty pak budou blízko nuly. Sněhové vločky se mohou objevit hlavně během víkendu a nejčastěji na horách na severu a severovýchodě Česka.

Podobné počasí meteorologové očekávají i na začátku příštího týdne. O něco tepleji by mělo být uprostřed příštího týdne, kdy se mohou nejvyšší teploty dostat v Čechách a ve Slezsku až k +8 °C. Očekávanou sněhovou nadílku za víkend (cm) ukazuje přiložený obrázek, pár centimetrů sněhu přibude hlavně na horách na severu území a v jejich okolí. V neděli se více rozfouká vítr, kvalita ovzduší tak bude už dobrá, bez vyšších koncentrací škodlivin.

Druhý obrázek ukazuje maximální nárazy větru v m/s za celou neděli. Převedeno na kilometry za hodinu by měly nárazy větru v nížinách dosahovat většinou do 50 km/h, ale na hřebenech hor na severu mohou překračovat i 70 km/h.

Zdroj: Český hydrometeorologický ústav ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz