Auto-Moto Cestování Doprava Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Krimi Kultura Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Policie Pomáháme Praha Složky IZS Středočeský stroj Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Besip varuje před řízením automobilu v zimním oblečení! Může to být problematické…


ČESKO – Řízení automobilu v zimním oblečení může být problematické, a to hned z několika důvodů:

Omezený pohyb: Zimní oblečení může omezit váš pohyb, což ztěžuje ovládání volantu, řazení a používání pedálů.

Zvýšené riziko únavy: Těžké a teplé oblečení může způsobit, že se během jízdy budete cítit nepohodlně a unaveně, což může snížit vaši pozornost a reakční dobu.

Snížená schopnost rychle reagovat: V těsném a nepružném oblečení může být obtížnější rychle reagovat na nečekané situace na silnici.

Narušení bezpečnostního pásu: Nadměrné vrstvy oblečení mohou bránit správnému umístění bezpečnostního pásu, což snižuje jeho efektivitu v případě nehody.

Omezení viditelnosti: Kapuce a vysoké límce mohou omezit periferní vidění a znemožnit vám vidět všechny úhly kolem vašeho vozidla.

Proto je doporučeno, aby řidiči na sebe oblékli pohodlné a ne příliš těsné oblečení, které neomezuje pohyb a zajišťuje maximální bezpečnost a komfort během řízení.

Zdroj: BESIP

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz