dobrovolní hasiči drážní hasiči HZS Krimi Policie požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Při rozsáhlém požáru v chomutovském nákupním středisku Flora záchranáři odvezli k ošetření dvě osoby


CHOMUTOV – Hasební práce u požáru komplexu prodejen a skladů o rozloze přibližně 50x50m v chomutovském nákupním středisku Flora probíhaly celou noc až do ranních hodin. Byly prováděny pravidelné přestávky zasahujících hasičů na odpočinutí a občerstvení. Ve 2:07 hodin byl rozsáhlý požár lokalizován. Byl zároveň zredukován počet hasebních proudů a nyní se daří požár likvidovat. Podle mluvčího krajských záchranářů Prokopa Voleníka záchranáři odvezli dvě osoby do chomutovské nemocnice. Jeden člověk se nadýchal kouře, další měl zdravotní potíže.

U včerejšího požáru komplexu prodejen a skladů o rozloze přibližně 50x50m v Chomutově v ulici Písečná zasahovalo sedm hasičských jednotek, které prováděly hasební práce vodními proudy. Zásah komplikoval značné množství uskladněného materiálu a vybuchující drogistické zboží. Vyhlášen byl 2. stupeň požárního poplachu. Podle svědků požáru z komplexu obchodů a skladu byly slyšet i menší exploze a detonace z výbuchů naskladněné silvestrovské zábavní pyrotechniky. 

Video od HZS ÚK

Z okolních bytových domů policisté evakuovali obyvatel z důvodu výskytu zplodin hoření. Policisté následně zajistili okolí a evakuovali osoby ze dvou restaurací a přibližně 60 bytových jednotek blízkého panelového domu. Okolnosti rozsáhlého požáru jsou i nadále předmětem šetření.

Video od svědků požáru…


Autor: Honza Vraný
Zdroj: Policie ČR
a HZS Ústeckého kraje

Foto: Drážní hasiči Chomutov

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz