Cestování Doprava Krimi Moravskoslezský Policie Pomáháme Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Záchranáři v Moravskoslezském kraji zasahovali u dvou desítek úrazů souvisejících se zimním počasí


MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ – Posádky Zdravotnické záchranné služby zasahovaly v úterý a ve středu na území Moravskoslezského kraje u dvou desítek událostí, souvisejících se zimním počasím. Jednalo se především o pády chodců a také zranění lyžařů.

V posledních dvou dnech vyjížděli záchranáři k pěti dětským lyžařům v pohoří Beskyd a Jeseníků. Po pádech na lyžích a snowboardech museli být ošetřováni s poraněními končetin a hlavy.

Dalších patnáct osob utrpělo v různých částech regionu poranění při pádech na zledovatělých chodnících a cestách. Z přibližně 80% se přitom jednalo o pacienty v seniorském věku. Dominovala zranění dolních končetin a hlavy. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byli všichni pacienti transportováni do spádových zdravotnických zařízení.

Vzhledem k přetrvávajícím zimním podmínkám a zledovatělým chodníkům je na místě varování před zvýšeným rizikem úrazů. Především osoby se zhoršenou pohyblivostí by měly zvážit vhodnost pohybu mimo domov a dbát při chůzi zvýšené opatrnosti.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz