Auto-Moto Cestování Doprava Krimi Policie Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zahraničí Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Silnice mezi Hřenskem a Schmilkou po pádu pískovcového balvanu zůstává uzavřena! Hrozí další pády kamenů


HŘENSKO – Minimálně do neděle 28. ledna zůstane uzavřena silnice I/62 ve Hřensku poblíž hranice s Německem po včerejším pádu několikatunového pískovcového balvanu, který se zřítil ze svahu. Obrovský kámen se skutálel ze svahu a skončil ve svodidlech. Při tomto incidentu se naštěstí nikomu nic nestalo. V místě hrozí další pády kamenů…

Silnice č. I/62 mezi Hřenskem a Schmilkou je nyní v místě uzavřena, neboť hrozí pád dalších pískovcových bloků. Řidiči cestující mezi Hřenskem a Německem by měli volit objízdné trasy. „Opětovně upozorňujeme neukázněné řidiče a chodce, aby respektovali dopravní značení uzavírky silnice, neboť opravdu může hrozit nebezpečí,“ dodávají policisté.

Balvan o hmotnosti asi patnáct tun prorazil bariéru , která ve svahu brání právě pádu kamenů a spadl na silnici. V lesním úseku mezi obcí Hřensko a státní hranicí se svalil na silnici pískovcový blok o velikosti osobního automobilu, po té, co prorazil zátěžový plot.

Na místě jsou i nadále policisté. O zhodnocení situace na místě bude komunikace pravděpodobně do neděle 28.1. uzavřena. SILNICE JE UZAVŘENA! Ve svahu se nachází velký balvan opřený o strom a je možné, že se uvolní.

FOTOGALERIE…

Autor: redakce
Zdroj: Policie ČR

Foto: Policie ČR
a NP České Švýcarsko

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz