Finance Karlovarský Krimi Městská policie Policie politici Politika Pomáháme Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: S přispěním Karlovarského kraje by v Lokti měla vzniknout městská policie


LOKET – Loketští do budoucna počítají taky s možností sdílení městské policie s Horním Slavkovem a Krásnem. Rada Karlovarského kraje na pondělním zasedání odsouhlasila poskytnutí individuální dotace ve výši 300 tisíc korun městu Loket na zřízení městské policie. Ta by měla mimo jiné zajišťovat hlavně koordinaci dopravy a dodržování veřejného pořádku při realizaci kulturních, společenských a sportovních akcí.

„Město Loket je jedním z nejnavštěvovanějších míst našeho regionu. Kromě toho, že má na svém území významnou gotickou památku, jejímiž branami ročně projde na 150 tisíc lidí, pořádají se zde i velké kulturní a sportovní akce, ať už se jedná o koncerty, divadelní představení nebo například šampionáty v motocrossu, kam míří další tisíce návštěvníků. Situace ve městě, a to nehovořím jen o parkování, je vlivem absence městské policie dlouhodobě neudržitelná, a proto naprosto rozumíme argumentům pro její zřízení. I přes veškerou snahu nemůže totiž státní policie obsáhnout vše, co by město potřebovalo, a to nejen z kapacitních důvodů, ale i z důvodů jiné priority zásahů,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Loketští předpokládají, že zřízení městské policie o dvou strážnicích by dle kalkulace městské policie v Sokolově mělo vyjít zhruba na 2 miliony korun. Do budoucna také počítají s možností sdílení městské policie s městy Horní Slavkov a Krásno. Vzhledem k tomu, že se všechna tři města nacházejí na velmi frekventovaném tahu Sokolov – Plzeň, využití by našla například při zajištění větší bezpečnosti dopravního provozu skrze měření průjezdní rychlosti. Provozní náklady městské policie budou kryty z rozpočtu města Loket, případně z rozpočtů obcí, se kterými by byla uzavřena smlouva o sdílení služeb městské policie.


Autor: Mgr. Veronika Svobodová
Karlovarský kraj

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz