Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi Policie požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Středočeský stroj Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Požár kamionu na dálnici D1 u Hvězdonic na Benešovsku uzavřel včera odpoledne dálnici D1 ve směru na Prahu


HVĚZDONICE – Včera krátce před třetí hodinou odpoledne přijala tísňová linka středočeských hasičů informaci o požáru nákladního automobilu v odstavném pruhu dálnice D1 na kilometru 25,5 ve směru z Brna do Prahy, to kousek za Hvězdonicemi poblíž obce Poddubí na Benešovsku.

Požár zachvátil kabinu, ze které se rozšířil i na návěs. Na místě zasahovaly profesionální jednotky ze stanic Benešov a Říčany a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Vranov a Senohraby. Kromě vlastního požáru museli hasiči zlikvidovat i únik nafty.

Provoz na dálnici byl po dobu hasebních prací uzavřen v obou směrech, neboť hrozilo nebezpečí exploze palivových nádrží. Po lokalizaci v 15.19 hodin byla obnovena doprava ve směru do Brna. Asi 250 litrů nafty pak hasiči přečerpali do náhradních sudů.

FOTOGALERIE…

Foto: HZS Středočeského kraje

Přesně v šest večer byla operačnímu středisku ohlášena likvidace požáru, který podle vyšetřovatele napáchal škodu za jeden a půl milionu korun. Příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností technická závada na přední nápravě tahače.

Zdroj: HZS Středočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz