Horská služba ČR HZS Královehradecký Krimi LZS Pátrání Policie Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Česká turistka spadla ze Sněžky! Sklouzla z cesty do údolí Lomniczky…


SNĚŽKA – Horská služba opět zasahovala na Sněžce. Záchranáři Horské služby Pec pod Sněžkou, polští záchranáři z GOPR a vrtulník z Hradce Králové opět zasahovali při pádu na Sněžce.

Šestičlenná skupina českých turistů se rozhodla k sestupu z vrcholu po tzv. Jubilejní cestě. Ve velmi exponovaném a ledovatém místě už nebyli schopni dalšího postupu. Ve chvíli, kdy jedna členka skupiny sklouzla z cesty do údolí Lomniczky, si přivolali na pomoc horské záchranáře. Pětici lidí se podařilo bezpečně odtransportovat na Slezský dům. Turistka, která spadla do údolí, je bez zranění a s jinou skupinou turistů pokračuje v cestě do polské Karpacze.

Bohužel i přes všechna varování, výstrahy a opakované apely, byli turisté opět pro takovouto horskou túru nevhodně vybaveni. Navíc si skupina vybrala cestu, která je v zimním období uzavřena.

Zdroj: Horská služba ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz