Auto-Moto Cestování Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Muže na Frýdecko-Místecku přimáčkl nákladní automobil na sloup! Záchranáři ho transportovali do nemocnice


FRÝDECKO-MÍSTECKO – Týmy zdravotnické záchranné služby zasahovaly včera u vážně zraněného muže na Frýdecko-Místecku. Informaci o události v obci Třanovice obdrželi operátoři tísňové linky 155 krátce před půl dvanáctou dopolední. Na pomoc byl vyslán tým rychlé zdravotnické pomoci z Nošovic a ostravský vrtulník letecké záchranné služby.

Šestatřicetiletý muž byl při práci ve firmě přimáčknut nákladním automobilem o sloup. Utrpěl při tom vážné poranění dolní končetiny a v době příjezdu záchranářů byl v ohrožení života, zasahující lékař zjistil známky šokového stavu. Posádky se postaraly o ošetření vnějších zranění, uložily pacienta do podtlakové matrace a zajistili žilní vstup. V rámci přednemocniční neodkladné péče podali transfúzi plné krve, kyslík a další potřebná farmaka.

Muže následně transportovali letečtí záchranáři, a to do ostravské Fakultní nemocnice. Předán byl do další péče lékařů tamního urgentního příjmu.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz