dobrovolní hasiči HZS Krimi Městská policie Policie Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Pět lidí včetně dítěte se přiotrávilo po úniku plynu z karmy jednoho z bytů v Uherském Brodě


UHERSKÝ BROD – Včera ve čtvrt na osm večer vyjížděli hasiči na žádost zdravotnické záchranné služby k bytovému domu v Uherském Brodu části Neradice. Na místě bylo podezření na otravu oxidem uhelnatým od karmy v jednom z bytů.

K nahlášené události vyjeli profesionální hasiči ze stanice Uherský brod a centrální stanice Uherské Hradiště. Při příjezdu hasičů již měli záchranáři intoxikované osoby ve své péči. Jednalo se o pět lidí. Velitel zásahu nařídil z preventivních důvodů evakuaci bytového domu, která se týkala dvaceti jedna lidí. Současně probíhalo odpojení karmy v bytě a monitoringem bylo naměřeno zvýšené množství oxidu uhelnatého. Hasiči provedli odvětrání a poté kontrolní měření s negativním výsledkem hladiny oxidu uhelnatého.

FOTOGALERIE…

Po osmé hodině se mohli evakuovaní vrátit zpět do svých bytů. Na místě zůstala hlídka Policie ČR a hasiči se vraceli zpět na základny.

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(DM)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz