Krimi Městská policie Pátrání Policie Složky IZS Technika Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

VIDEO KRIMI: Národní jednotka cíleného pátrání výrazně pomáhá při prosazování spravedlnosti! V Mostě zadrželi nebezpečného pachatele


MOST – Policisté z odboru pátrání na Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia ČR mají od začátku roku zásluhu na deseti zatčeních nebezpečných pachatelů. Národní jednotka cíleného pátrání ve spolupráci s ústeckou zásahovou jednotkou provedla na konci února zadržení nebezpečného pachatele v Mostě. Ten se více než rok skrýval před trestem za násilnou trestnou činnost!

V rámci zásahů v ČR se jim podařilo zadržet 4 osoby hledané pro závažné trestné činy, další tři osoby díky intenzivní spolupráci s kolegy z jiných států zadrželi pro české orgány v zahraničí. V neposlední řadě se zapojili i do pátrání probíhajících ve více státech, která přinesla zadržení dalších třech osob mimo území Česka. Důležitou součástí úspěšných zásahů u nás i v zahraničí je zapojení národní jednotky cíleného párání do evropské sítě jednotek cíleného pátrání (ENFAST).

V rámci zásahů proti uprchlíkům na území ČR zadrželi policisté 6. ledna v Sokolově nebezpečného muže odsouzeného za drogovou trestnou činnost, 19. ledna přinesla úzká spolupráce s policisty z Ředitelství pro mezinárodní policejní spolupráci zachycení pohybu muže odsouzeného na deset let odnětí svobody za hospodářskou trestnou činnost. Ten byl zadržen v autobuse mezinárodní linky směřující do Prahy.

Poslední únorový den přinesla spolupráce se ústeckou zásahovou jednotkou zadržení nebezpečného pachatele v Mostě. Ten se více než rok skrýval před trestem za násilnou trestnou činnost. Poslední zásah proběhl v Náchodě na sklonku minulého týdne. Na vlakovém nádraží skončil v poutech cizinec, který po rozhodnutí soudu může skončit v polském vězení. Na tomto zadržení se podílelo také několik policistů z obvodního oddělení v Náchodě.

Autor: kpt. David Schön

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz