dobrovolní hasiči HZS Krimi Policie požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS stroj Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Hasiči likvidovali požár v rozvodech vzduchotechniky ve firmě NEMAK v Havrani na Mostecku! Evakuováno bylo na sto zaměstnanců


HAVRAŇ – Hasiči ze stanic Most, Chomutov a Bitozeves, podniku Orlen Unipetrol RPA a dobrovolní hasiči obcí Postoloprty, Strupčice a Malé Březno zasahují ve firmě NEMAK v průmyslové zóně Joseph v Havrani na Mostecku, kde hořelo v rozvodech vzduchotechniky. Evakuace zaměstnanců proběhla před příjezdem hasičů.

Hasiči zasahují v dýchací technice, prořezávají si přístup k rozvodům vzduchotechniky (pomocí CCS Cobra), kterou následně ochlazují a hasí. Z důvodu počtu zasahujících jednotek je vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

Aktualizace k 19:15 hodině: Hasiči vytvořili jeden prostup v plášti budovy, aby se dostali k vedení vzduchotechniky. Halu hasiči museli na patnáct minut opustit z důvodu zvýšené konce zemního plynu. Zajistili malou vysokozdvižnou plošinu, se kterou se dostali do haly a s jejíž pomocí otevřeli vedení vzduchotechniky pod stropem haly.

Aktualizace k 20:30 hodině: Požár hasiči lokalizovali ve 20:00 hodin a následně likvidovali ve 20:21 hodin. Místo zásahu předali provozovateli. Příčinnou požáru byla technická závada na chladícím zařízení hliníkových odlitků. Odhadovaná škoda je 2 – 3 mil. Kč, uchráněná hodnota výrobní linky je 500 mil. Kč.

FOTOGALERIE…

Zdroj: HZS Ústeckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz