charita DÍTĚ V OHROŽENÍ Finance Konference Kultura Nezaradené Pomáháme PR prevence Reklamy společenská akce Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

VIDEOOHLÉDNUTÍ / Konference: Most má své Centrum pro oběti domácího násilí…


MOST – V pátek 22. března se na sále Benediktu Most uskutečnila závěrečná konference Charity Most k projektu CENTRUM PRO OBĚTI DOMÁCÍHO NÁSILÍ.

Konferenci zahájila vedoucí služeb prevence na Mostecku Bc. Hana Doležalová, přítomné podrobně seznámila s projektem, týmem, který do projektu byl zapojen a který obětem pomáhá a také dalším využití centra. O tom, jak náročná je práce s obětí domácího násilí poutavě pohovořila psychoterapeutka Jana Solnařová a s výsledky, které vyplynuly z číselných dat projektu seznámil PhDr. Petr Vojtíšek, Ph.D. Přítomná byla i ředitelka Charity Most Mgr. Světlana Nikolova a mostecká zastupitelka Ing. Hana Aulická Jírovcová.

Centrum má už nyní k dispozici dva byty, poradenské místo a členkou odborného týmu je i právnička. Projekt byl finančně podpořen z Norských fondů prostřednictvím programu Lidská práva.

VIDEOREPORTÁŽ…

Videoreportáž připravili: Vlasta Vébr a Honza Vraný / JV press.cz

FOTOGALERIE…

Centrum domácího násilí Most:
Cílové skupiny: osoby v krizi, rodiny s dítětem / dětmi, oběti domácího násilí, oběti trestné činnosti, osoby ohrožené závislostí nebo závislé na návykových látkách.

Způsob poskytování: ambulantní, terénní

Tel.: 734 221 971
Adresa: Františka Malíka 956/16a, Most, 434 01

Více informací o Charitě Most ZDE:

Autor: Vlasta Vébr
PR

Foto: Radek Chmel