dobrovolní hasiči HZS Královehradecký Krimi Policie Pomáháme požár Požár bytu Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Při požáru bytu na Benešově třídě v Hradci Králové se zranilo sedm lidí


HRADEC KRÁLOVÉ – Jednotky HZS Královéhradeckého kraje vyjížděly včera z obou Hradeckých stanic spolu s JSDH Plácky, JSDH Třebeš a JSDH Malšova Lhota k požáru bytu ve druhém obytném patře 13 podlažního bytového domu na Benešově třídě v Hradci Králové.

Jednotky JSDH Plačice a JSDH Třebechovice pod Orebem byly povolány do zálohy na své zbojnice. Z objektu bylo 16 osob evakuováno, zázemí nalezly v přistaveném autobusu hasičů. Při požáru došlo ke zranění 7 osob.

Lokalizace požáru byla nahlášena v 17:03 hodin. Aktuálně probíhá kontrola objektu a sousedních bytů, jednotky provádějí odvětrání schodišťových prostor objektu.

Odvětrání objektu bylo dokončeno, obyvatelé se již vrátili do svých bytů. Požárem byla způsobena škoda ve výši 900 tis. Kč, uchráněné hodnoty byly vyčísleny na 20 mil. Kč. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost při vaření.

FOTOGALERIE…

Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz