Krimi Policie Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

KRIMI: Policisté zadrželi 39letou cizinku, která v jednom z bytů na Mělnicku pobodala v opilosti muže…


MĚLNICKO – V neděli, krátce po šesté hodině v podvečer přijali policisté oznámení o muži, který měl zjevné poranění na hrudníku a pohyboval se na Štěpánském mostě na Mělnicku. Jednalo se o 46letého cizince, kterého následně Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje transportovala do jednoho ze zdravotnických zařízení v Praze.

V souvislosti se zraněním muže omezili policisté na svobodě jeho 39letou ženu, rovněž cizinku, která je v současné době v režimu zadržení. Policisté nyní provádějí potřebné úkony trestního řízení, aby zjistili skutkový stav věci, tedy prověřili veškeré okolnosti, které napadení předcházely.  Během pondělka (1. 4. 2024) proběhl výslech zadržené, 39leté ženy, podezřelé z napadení a zranění svého muže. Na jeho základě pak vyšetřovatel zahájil trestní stíhání ženy pro zvlášť závažný zločin těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu podle § 145 odst. 1 trestního zákoníku k ust. § 21 odst. 1 trestního zákoníku.

Podle všeho došlo mezi dvojicí, která během dne konzumovala alkohol, k hádce, při níž se žena snažila muže několikrát napadnout různými předměty. Následně jej napadla nožem a způsobila mu vážné zranění. Poraněný muž vyběhl z domu a projíždějícího řidiče požádal o zavolání zdravotnické záchranné služby, která jej pak transportovala do jedné z pražských nemocnic.

Muž byl ještě téhož dne, kdy byl napaden, propuštěn na vlastní žádost z nemocničního zařízení, obviněná žena je stále v režimu zadržení a bude podán návrhu na její vzetí do vyšetřovací vazby, o níž bude rozhodovat Okresní soud v Mělníce.

Vyšetřování události nadále probíhá. Za zvlášť závažný zločin těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu vymezuje trestní zákoník trest odnětí svobody na tři roky až deset let. 

Autor: mjr. Mgr. Vlasta Suchánková 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz