Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Jihomoravský Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS smrtelná nehoda Technika tragická nehoda Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Velikonoce v Jihomoravském kraji pohledem záchranářů: dopravní nehody i otravy alkoholem


JIHOMORAVSKÝ KRAJ – Nejednalo se o extrémní množství, ale vzhledem k příznivému počasí vyrazili v hojnější míře na silnice motorkáři i cyklisté. V sobotu odpoledne vyslalo naše operační středisko pomoc na Blanensko. Žena středního věku jela na kole a srazila se s motorkou. Na místo vyrazil vrtulník i pozemní posádky. Pacientce zdravotníci poskytli kyslíkovou terapii, zaléčili ji a zafixovali, následně byla transportována s podezřením na těžká zranění na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno. Mladý motorkář utrpěl lehké zranění, po ošetření jsme jej převezli k další péči do blanenské nemocnice.

V neděli odpoledne pak vyrážely naše posádky, včetně letecké záchranné služby a inspektora provozu, na Vyškovsko (viz fotky). Mladý motorkář si nedaleko Otnic po pádu z motocyklu poranil nohu, po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče jej vrtulník transportoval do Fakultní nemocnice Brno.

FOTOGALERIE…

Foto: ZZS JMK

Nejzávažnější nehodou byla ta, která se stala po půlnoci v centru Brna. Osobní vůz narazil do traverzy, v autě seděli tři mladí muži. Jeden z nich zemřel v důsledku zranění neslučitelných se životem. Další dva jsme ošetřili a se zraněními středně těžkého až těžkého charakteru převezli na urgentní příjmy obou brněnských fakultních nemocnic.

V pondělí odpoledne a kvečeru jsme měli v péči také několik pacientů, jejichž zdravotní stav se zhoršil v důsledku nadměrného požití alkoholických nápojů, což mohlo mít souvislost s oslavou velikonočních svátků. V některých případech šlo i o těžké intoxikace.

Zdroj: Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz