dobrovolní hasiči HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Pomáháme požár Požár bytu Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS stroj Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Při požáru v panelovém domě v Karviné utrpěli dva muži těžké popáleniny


KARVINÁ – Tři týmy zdravotnické záchranné služby zasahovaly včera odpoledne u požáru v panelovém domě v Karviné. Při požáru utrpěli dva muži těžké popáleniny.

Krajské zdravotnické operační středisko přijalo informaci tři minuty před třináctou hodinou a na místo vyjely lékařský a zdravotnický pozemní tým. Ke vzletu byl vyslán také vrtulník letecké záchranné služby. První posádka byla u postižených během pěti minut od převzetí výzvy k zásahu.

Záchranáři ošetřovali dva muže středního věku, které převzali od hasičů. Oba utrpěli závažné popáleniny na povrchu těla, stejně jako popálení dýchacích cest. Posádky záchranářů jim zajistily vstup do kostní dřeně a žíly, uvedly pacienty do umělého spánku, zaintubovaly jejich dýchací cesty a převedly je na umělou plicní ventilaci.

Foto: ZZS MSK

Po prvotním ošetření popálených ploch a dalších opatřeních byli muži transportováni do ostravského popáleninového centra. Jednoho přepravil vrtulník, druhého pozemní tým ZZS.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz