Armáda ČR Doprava Policie Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

NA AKTUÁLNÍ TÉMA: Stíhací letouny přelétávají nad Chomutovskem a Mosteckem v rámci plánovaného vojenského cvičení v Hradišti


KARLOVARSKO / CHOMUTOVSKO / MOSTECKO – Nezvyklý přelet vojenských stíhaček nad Chomutovskem a Mosteckem včetně blízkosti litvínovské chemičky dnes v podvečer zaznamenali obyvatelé některých severočeských měst. Armáda ČR ale obyvatele uklidňuje, jde totiž plánované vojenské cvičení ve Vojenském újezdu Hradiště na Karlovarsku.

Podle Armády ČR se tak dnešním výskytem vojenských stíhaček nad Chomutovskem a Mosteckem nejedná o žádnou mimořádnou událost v letovém provozu. Přelety armádních strojů totiž mohl některé obyvatele měst vylekat…

Armáda veřejnost upozorňuje, že vojenské cvičení v Hradišti a zvýšená letecká činnost doprovázená nadměrným hlukem je naplánované i na další dny.

Vojenský újezd Hradiště je vojenský újezd, který se nachází v okrese Karlovy Vary v Karlovarském kraji v Doupovských horách, přibližně mezi městy Karlovy Vary, Bochov, Kadaň a Podbořany. Má plochu 280,8 km², je tedy největším vojenským újezdem v České republice.

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz