dobrovolní hasiči Horská služba ČR HZS Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS stroj Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

V Tisé spadl horolezec, který nezvládl výstup stěnou a po cca 6m pádu utrpěl poranění zad


TISÁ – V Krušných horách spadl horolezec, který nezvládl výstup stěnou a po cca 6m pádu utrpěl poranění zad. Skvělá koordinace zásahů v těžkém terénu a příkladná spolupráce Horské služby z Tisé, JSDH z Tisé a LZS Ústí nad Labem.

Krásné počasí láká do lezecké oblasti na severu Čech velké množství milovníků skal. Jeden z nich nezvládl výstup stěnou a po cca šestimetrovém pádu utrpěl poranění zad. K vyřešení nehody vyrazili tři záchranáři Horské Služby z Tisé ve spolupráci s jednotkou JSDH z Tisé. Ošetření pacienta, příprava pro transport a navedení vrtulníku LZS Ústi n. Labem. Zdánlivě rutinní záležitosti, ale jejich důležitost pro včasné ošetření pacienta ve zdravotnickém zařízení je naprosto zásadní.

Transport v podvěsu na místní fotbalové hřiště provedla posádka LZS Ústí nad Labem. Pacienta z podvěsu na palubu vrtulníku pomohli přesunout členové lezecké skupiny HZS Ústí nad Labem.

Pacient se díky spolupráci všech účastníků akce dostal, na palubě vrtulníku, do nemocniční péče zhruba za hodinu a deset minut. Koordinace zásahů v těžkém terénu a spolupráce všech složek IZS, tak jak ji předvádějí kolegové v Krušných horách je zárukou včasného vyřešení nehod a rychlého poskytnutí odborné péče.

FOTOGALERIE…

Autor: Marek Fryš

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz