Krimi Liberecký LZS Pomáháme Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Desetiletý chlapec na Liberecku volal na tísňovou linku, že jeho kamaráda uštkla zmije! Záchranáři vyjeli zcela zbytečně. Byl to totiž jen hloupý žert a zneužití linky


LIBERECKO – Výjezdová posádka na výletě? To není pohádka, ale brutální zneužití nouzové tísňové linky 155. Desetiletý chlapec volá na tísňovou linku, že je s kamarádem venku a kamaráda uštkla zmije. Zranění popisuje velmi věrohodně, kamarád podle něj nemluví, jen leží.

Operační středisko ZZS Libereckého kraje vysílá okamžitě pomoc včetně vrtulníku, snaží se z chlapce dostat další informace. V okamžiku, kdy se k místu události blíží sanita, chlapec náhle zavěsí. Zpětné volání nebere a záchranáři prohledávají okolí zbytečně.

„Žádné dítě v ohrožení života záchranáři totiž nenašli. Vrtulník jsme ve stejné chvíli potřebovali jinde, naštěstí stihl včas přeletět. Chlapec byl dohledán, toho, co udělal, lituje. Má štěstí, že jeho volání neohrozilo na životě někoho, kdo by v danou chvíli naši pomoc opravdu potřeboval,“ dodávají k incidentu záchranáři Libereckého kraje.

Zdroj: HZS Libereckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz