Auto-Moto Celní správa Česká obchodní inspekce Doprava Finance Jihočeský Krimi Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Jihočeští celníci odhalili prodej neznačených cigaret na internetu


JIHOČESKÝ KRAJ – Příslušníci Celního úřadu pro Jihočeský kraj počátkem dubna zajistili celkem 23 kartonů, tedy celkem 4 600 kusů cigaret, které žena na Jindřichohradecku nabízela k prodeji prostřednictvím webové inzerce Bazoš.cz. Jednalo se o 18 kartonů cigaret značky Camel Yellow a 5 kartonů cigaret značky Winston Blue, které nebyly opatřeny českou tabákovou nálepkou. Veškeré cigarety byly sice opatřeny belgickou tabákovou nálepkou s nápisem Duty Free, avšak podle zákona o spotřebních daních se na území České republiky na takové zboží pohlíží jako na neznačené tabákové výrobky.

Dotyčná žena nejen, že bude muset uhradit vyměřenou spotřební daň v předpokládané výši bezmála 15 000 korun, ale případ bude následně řešit Právní oddělení Celního úřadu pro Jihočeský kraj, přičemž ženě za přestupek proti nakládání s tabákovými výrobky hrozí podle zákona o spotřebních daních pokuta až do výše 1 000 000 korun.

Pracovníci oddělení Dohledu nad subjekty Celního úřadu pro Jihočeský kraj tak opět dokázali, že se umí velmi dobře pohybovat i v prostředí internetu. Nejedná se o první případ, kdy jihočeští celníci odhalili takový prodej neznačených cigaret, na svém kontě mají též úspěch v podobě odhalení online prodeje padělků zboží. 

FOTOGALERIE…

Autor: por. Bc. Radek Kréda
Tiskový mluvčí CÚ pro Jihočeský kraj

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz