Auto-Moto Celní správa Česká obchodní inspekce Krimi Policie Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Celníci v Ústeckém kraji zajistili nejprve padělky a pak odhalili i nelegální hernu…


LOVOSICE / CHOMUTOV – Zatímco jedno odpoledne zajistili ústečtí celníci při silniční kontrole padělky obuvi, druhý den vpodvečer zasahovali v nelegální herně, kde zadrželi kvízomaty i hotovost.

V minulém týdnu si celníci vytipovali na dálnici D8 u Lovosic ke kontrole osobní vozidlo VW Sharan s polskou registrační značkou, aby prověřili, zda v něm není převáženo zboží uniklé celnímu dohledu či vybrané výrobky (např. lihoviny, cigarety). Při kontrole zavazadlového prostoru objevili obuv, u které vzniklo důvodné podezření, že se jedná o zboží porušující některá práva duševního vlastnictví. V kartonových krabicích se nacházelo 12 párů sportovní obuvi a 36 párů pantoflů zn. Nike, které zpracováním, balením i cenou neodpovídaly originálním výrobkům. Celníci padělky a napodobeniny obuvi v hodnotě téměř 50 tisíc korun, vyčísleno v ceně originálů, zajistili a převezli do skladu. Dvaapadesátiletého cizince čeká správní řízení. 

Následující den svedli celníci úspěšný boj také s nelegálním hazardem. V chomutovské provozovně typu pohostinství zadrželi tři technická herní zařízení ARTUSEN v hodnotě 270 tisíc korun, k jejichž provozování nebyla udělena patřičná povolení. K tomu ještě 15 klíčů a hotovost ve výši 1 700 Kč. Zadržené automaty byly převezeny do skladu celní správy. Provozovateli hrozí pokuta ve správním řízení až do výše 50 milionů korun.      

FOTOGALERIE…

Autor: por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz