Cestování Doprava Turistika Ústecký Z domova Zprávy podle krajů

NOVINKA: Taxík Maxík svezl již první mostecké seniory

MOST – Senioři poprvé využili služeb zvýhodněného Taxíku Maxíku. Maxík vykonal tři jízdy a vezl dva seniory. Oba pasažéři službu využili za účelem dopravy k lékaři.

Taxík Maxík je určen pro mostecké seniory a hendikepované občany a začal sloužit 2. ledna. Službu financuje město Most a provozuje dopravní podnik.

Klienti, kteří taxík využijí, musejí mít trvalý pobyt v Mostě a být starší 70 let, nebo být držiteli průkazu ZTP/ či ZTP/P. Za jednu jízdu taxíkem, která může trvat maximálně 30 minut, zaplatí 30 Kč. S přepravovaným seniorem může jet jedna osoba jako doprovod, která také zaplatí zvýhodněné jízdné ve výši 30 Kč. Taxík Maxík lze objednat telefonicky na čísle 778 76 76 76 nebo mailem taxikmaxik@dpmost.cz nejméně jeden pracovní den předem. Taxík Maxík poskytuje služby seniorům ve všední dny od 7 do 15 hodin.

Před objednáním jízdy je dobré si připravit veškeré potřebné informace, rozmyslet si i jiný možný čas přepravy pro případ nedostupnosti požadovaného termínu. Pokud nebude možné již objednanou jízdu využít, bylo by dobré tuto informaci oznámit co nejdříve na dispečink, neboť se tím umožní využití služby dalším cestujícím. Při objednání služby je třeba dispečinku poskytnout následující údaje: jméno a příjmení přepravované osoby, údaj o jejím věku nebo informace o průkazu ZTP či ZTP/P, počet přepravovaných osob, datum, čas a místo nástupu, místo výstupu, požadavek na přepravu invalidního vozíku..

Na realizaci služby TAXÍK MAXÍK se podíleli:.
Nadace Charty 77, Konto Bariéry, SEN-SEN (Senzační senioři), Lékárny Dr. MAX, Statutární město Most, DOPRAVNÍ PODNIK měst Mostu a Litvínova, a.s.

Autor: Alena Sedláčková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “NOVINKA: Taxík Maxík svezl již první mostecké seniory

Napsat komentář