Auto-Moto Doprava Složky IZS Ústecký Z domova Zprávy podle krajů

VIDEOREPORTÁŽ: Dobrovolní hasiči z Dobroměřic slavnostně pokřtili své nové auto

DOBROMĚŘICE – Zbrusu nové zásahové služební vozidlo Mercedes Benz za téměř 1 900 000 korun mají dobrovolní hasiči z Dobroměřic u Loun, kterým automobil dnes slavnostně pokřtil a požehnal i kaplan římskokatolické farnosti Louny Vít Machek. Slavnostnímu aktu předcházel průvod mažoretek za doprovodu dechové hudby.

Akce se uskutečnila před hasičskou zbrojnicí v Dobroměřicích, kam zvítali také zástupci obce pod vedením starostky Ing. Ivany Sihlovcové, vedení profesionálních hasičů žateckého a lounského okresu plk. Ing. Pavel Antoš, starosta Krajského sdružení hasičů Ústeckého kraje Jiří Henc a další pozvaní hosté.

Zbrusu nový zásahový automobil pro výjezdovou jednotku SDH Dobroměřice byl následně pokřtěn jménem JARDA, toto jméno si dobrovolní hasiči z Dobroměřic nevybrali náhodou. Služební vozidlo totiž nese jméno na počest již nesnulému starostovi obce Dobroměřice Jaroslavu Fořtovi, který se v minulosti zasadil o rozvoj místního hasičského sboru dobrovolných hasičů.

VIDEOREPORTÁŽ ZE SLAVNOSTNÍHO KŘTU NOVÉHO AUTA…

Videoreportáž připravil: Honza Vraný/JV PRESS

„Nové zásahové vozidlo nahradilo zastaralou a již vysloužilou AVII, která nám dobře sloužila řadu let. Automobil se nám  podařilo požídit za obrovské podpory obce Dobroměřice, Ústeckého kraje, Ministerstva vnitra ČR –  Generální ředitelství HZS a nadace AGROFERT,“ říká starosta SDH Dobroměřice a zároveň velitel výjezdové jednotky Jiří Saidler.

Každý účastník slavnostního předání nového automobilu dostal také malý perníček od nejmenších hasičů. Závěr slavnosti pak patřil malému občerstvení a především horkým nápojům, které v chladném počasí každému přišlo vhod.

Redakce agentury JV PRESS je mediálním partnerem dobrovolných hasičů Dobroměřice a přeje jim, aby nový automobil dobře sloužil a také hodně najetých kilometrů bez karambolů… 

FOTOGALERIE ZE SLAVNOSTNÍHO KŘTU AUTOMOBILU…

Autor: Honza Vraný

 

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “VIDEOREPORTÁŽ: Dobrovolní hasiči z Dobroměřic slavnostně pokřtili své nové auto

Napsat komentář