Krimi Složky IZS Ústecký Z domova Zprávy podle krajů

KRIMI: Policie na Mostecku vypátrala ženu, která bez placení provezla zboží za 9 tisíc korun, je ve vězení

LITVÍNOV – Litvínovští policisté odhalili totožnost ženy, která měla ve druhé polovině ledna nakupovat v jednom litvínovském supermarketu za pět prstů. Informuje o tom mostccká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

V nákupním vozíku měla přistižená zlodějka 120 kusů másel, pleny, kabát, spodní prádlo a sunary, vše v celkové hodnotě 9 tisíc korun.

Prošla bez placení pokladnami, když si ji všiml náhodný svědek a ona poté nechala vozík se zbožím před prodejnou a utekla. Nekradla poprvé, v jiné prodejně se jí podařilo odcizit při dvou návštěvách 13 lahví s alkoholem.

Potřetí vzala osm lahví alkoholu a prací prášek, lup ukryla do kočárku a odešla bez placení. Na místě ji zadržela ostraha prodejny.

 

V Mostě kradla v drogérii a to ve dvou případech, když si přivlastnila parfémy v hodnotě 2 100 korun. Policisté ženu zatkli ve druhé polovině ledna. Měla již v prosinci nastoupit výkon trestu odnětí svobody, což neučinila a byl na ní vydán příkaz k dodání do výkonu trestu.

„Policie ženu obvinila z přečinů krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což jí hrozí až tříletý trest odnětí svobody,“ dodala ke skutku mluvčí mostecké policie Ludnila Světláková.

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz