Krimi Pardubický Z domova Zprávy podle krajů

V kamenolomu hořelo a škody šplhají do milionů

PARDUBICKO – Pět jednotek hasičů zasahovalo v sobotu v 13.17 hodin u požáru v kamenolomu v Žumberku. HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim 

 

Muž měl přijet do kamenolomu dodávkou, v níž měl umístěnu elektrocentrálu, oleje a nádobu s 200 litry nafty a zastavit. Následně měl vystoupit z vozu a jeho kroky měly směřovat ke dvěma nákladním automobilům Tatra. Po chvíli se muž otočil a zjistil, že mu hoří dodávka. Přivolané jednotky hasičů (profesionální z Chrudimi a dále dobrovolné z Nasavrk, Chrudimi, Slatiňan a Žumberku) po chvíli likvidovaly nejen požár dodávky, ale i dvou nákladních vozů značky Tatra a nakladače. Vytékající nafta z dodávky totiž stekla pod auta a zapálila je.

 

 

Hasiči pracovali ve velmi prašném prostředí. Požár byl lokalizován v 13.37 hodin a zcela zlikvidován v 15.26 hodin. Vyšetřovatelka hasičů na místě nechala odebrat vzorky, aby zjistila přesné příčiny vzniku požáru. Škoda byla předběžně vyčíslena na 3 750 000 korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 2,1 milionů korun.

 

zdroj: Vendula Horáková, tisková mluvčí

foto: HZS Pardubického kraje

redaktor: Tomáš Pitterling

Tomáš Pitterling
Ředitel redakce tomas.pitterling@jvpress.cz