Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Dobrovolní hasiči z Duchcova mají novou automobilovou cisternovou stříkačku

DUCHCOV – Jednotka sboru dobrovolných hasičů města Duchcov na Teplicku má novou cisternovou automobilovou stříkačku na podvozku Tatra Terrno za více než 7 milionů korun. Na jeho nákup přispěl Ústecký kraj, Ministerstvo vnitra i ČKP z Fondu zábrany škod. Slavnostního představení auta na duchcovském náměstí se zúčastnil také hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček a jeho náměstek Stanislav Rybák.

„Často v televizních reportážích vidíme, jaké neštěstí se může stát nejen při požáru, a tak je dobře, aby výjezd hasičů byl co možná nejdříve, pomocí moderní techniky, a škody byly minimální. Proto jsme rozhodli o nákupu nového auta. Podařilo se získat dotační titul z Ministerstva vnitra ve výši 2,5 milionu korun a také příspěvek 1,5 milionu z Ústeckého kraje,“ řekl starosta města Zbyněk Šimbera.

„Práce dobrovolných i profesionálních hasičů si velmi vážím a proto by při své náročné práci měli pracovat s kvalitní a moderní technikou. Prioritou kraje v oblasti krizového řízení je především udržitelné bezpečí a připravenost kraje a jeho orgánů na řešení mimořádných událostí a krizových situací. Jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí jsou nepostradatelným článkem při ochraně života, zdraví a majetku občanů Ústeckého kraje,“ dodal hejtman Oldřich Bubeníček.

Letos Ústecký kraj podpoří dobrovolné hasiče a složky IZS dotací v souhrnné výši 13 milionů korun. Celkem 72 žádostí splnilo podmínky v rámci Programu na podporu Jednotek sboru dobrovolných hasičů obcí (JSDHO) a ostatních složek IZS.

Zdroj: Ústecký kraj
Foto: Požáry.cz

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz