Složky IZS Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEOREPORTÁŽ: Krajské kolo ve vyprošťování zraněných z havarovaných aut vybojovali hasiči z Mostu

MOST – Krajské kolo soutěže ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel se dnes uskutečnilo na parkovišti před mosteckým magistrátem. Na start se postavilo celkem osm soutěžních družstev z celého Ústeckého kraje včetně jednoho družstva hasičů ze slovenské Nitry.

Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje ve spolupráci se Sportovním klubem hasičů Ústeckého kraje pořádá tuto soutěž každoročně, vždy však na území jiného okresu Ústeckého kraje.

Letošního soutěžního klání se zúčastnilo za každý územní odbor jedno družstvo (velitel družstva, strojník, hasič a hasič zdravotník), tedy celkem sedm družstev Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje, přičemž každému družstvu bude připraven jiný scénář dopravní nehody. Do soutěže se zapojilo i družstvo slovenských hasičů Nitra.

VIDEOREPORTÁŽ Z KRAJSKÉHO KOLA V MOSTĚ…

Videoreportáž z akce připravil: Honza Vraný/JV PRESS

Zatímco si v předchozích letech každé družstvo samo chystalo vyprošťovací zařízení, stabilizační příslušenství v místě simulované havárie, letos poprvé hasiči na místo přijížděli zásahovými vozidly k fingované dopravní nehodě. Důvodem této změny bylo co nejvíce přiblížit podmínky soutěže životní realitě.

Vítěz krajského kola postupuje na mistrovství ČR ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel.

VÝSLEDKY SOUTĚŽE:

1.místo: HZS Most
2.místo: Hasiči Nitra (Slovensko)
3.místo: HZS Chomutov

FOTOGALERIE Z KRAJSKÉHO KOLA SOUTĚŽE…

Autor: Honza Vraný
Foto: Jakub Najman

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář