Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Jablíčka Chomutov vítězi Ligového poháru Mostecké ligy malé kopané

MOST – V dusném nedělním odpoledni bylo hřiště 11. ZŠ Most kulisou pro Ligový pohár Mostecké ligy malé kopané. Tento turnaj je nezbytným předpokladem pro to, aby mohli MLMK na Mistrovství ČR v malém fotbale reprezentovat dva zástupci. Jedno mostecké účastnické místo má garantované úřadující mistr, tedy Atlético Most, a druhé je vyhrazeno právě pro vítěze Ligového poháru.

Ač tak šlo z hlediska počtu mužstvem i odehraných zápasů o poměrně malý turnaj, z hlediska vyznění pro jeho vítěze šlo o nesmírně prestižní záležitost. Do turnaje se přihlásilo celkem šest týmů a to Atlético Most, Avengers Most, GMS Most, Jablíčka Chomutov, proOFFICE a Švejk.

Tato šestice byla rozdělena do dvou skupin po třech, z nichž měli vzejít čtyři semifinalisté. Ve skupině „A“ nejprve zvítězil tým GMS Most nad Švejkem až po penaltovém rozstřelu, když po základní hrací době osmnácti minut bylo skóre nerozhodné 1:1. Poté GMS přesvědčivě porazilo proOFFICE 6:1, byť ještě v desáté minutě utkání prohrávalo 0:1. Program skupiny uzavřela výhra Švejka nad proOFFICE 5:1.

Situace ve skupině „B“ se vyjasnila ještě před prvním kopnutím do balónu, když jeden z týmů této skupiny, Avengers Most, byl na poslední chvíli donucen odstoupit z důvodu zranění několika hráčů. V této skupině tak bylo odehráno pouze jedno utkání, které mělo rozhodnout o tom, v jakém pořadí půjdou týmy do semifinále. Tento jediný zápas vyhrála Jablíčka Chomutov nad Atléticem Most v poměru 2:0.

Do semifinále tak postoupily týmy Atlético Most, GMS Most, Jablíčka Chomutov a Švejk. V prvním semifinálovém zápase se proti sobě postavila Jablíčka Chomutov a Švejk. Chomutovští byli v zápase lepším týmem a zvítězili 5:2 přes velmi dobrý výkon Švejka. Tento tým bohužel do určité míry srazilo zranění jejich gólmana ze zápasu s proOFFICE. Ten v něm utrpěl tržnou ránu rtu, a přestože turnaj dochytal, byl až do jeho konce evidentně lehce otřesený. Jablíčka Chomutov tak byla prvním finalistou.

Druhý vzešel z utkání mezi GMS Most a Atléticem Most. Atlético, jako úřadující mistr, mělo účast na MČR jistou a pohár tak hrálo pouze pro prestiž. Možná právě tento fakt se projevil na jejich poněkud vlažném nasazení a Atlético podlehlo i v tomto svém druhém vystoupení v rámci Ligového poháru MLMK, tentokrát 1:3. Tento mimořádně silný tým tak dokázal za celkem 36 minut hry vstřelit pouze jeden gól a v případě, že bude chtít výrazněji uspět na MČR, bude muset zásadně přidat na nasazení a zapálení, čehož si je jistě dobře vědom. Tím, kdo z tohoto druhého semifinále postoupil do finále tedy bylo skvěle hrající GMS Most. Výkon vítězů podtrhuje fakt, že celý pohár odehráli bez střídání. Na jejich hře to ovšem nebylo znát a zejména dvojice Petr Bohata a Vít Popelka předváděla malý fotbal té nejvyšší kvality.

Ve finále se tedy představila Jablíčka Chomutov a GMS Most. V tomto zápase šli poměrně brzy do vedení chomutovští po ukryté střele Rostislava Šebka. Zbytek zápasu se nesl v urputné snaze GMS o vyrovnání, což se jim i přes nastřelenou tyč a břevno nepodařilo a naopak Jablíčka v posledních vteřinách zápasu skórovala do svatyně fyzicky zcela vyčerpaných GMS podruhé. Mosteckou ligu malé kopané tak budou na letošním červencovém MČR v malém fotbale hraném v Brně reprezentovat jednak Atlético Most a dále pak poněkud kuriózně i chomutovský zástupce, Jablíčka Chomutov. Oběma týmům přejeme hodně štěstí a úspěšné reprezentování mosteckého malého fotbalu.

Aby bylo učiněno reportážním povinnostem zadost, ještě individuální ceny z Ligového poháru MLMK. Nejproduktivnějšími byla osvědčená dvojice z GMS Most, která vládne i ligovému bodování. Nejlepším střelcem poháru se s pěti zásahy stal Petr Bohata (5+1) a nejlepším nahrávačem a zároveň nejproduktivnějším hráčem poháru vůbec Vít Popelka (1+6). Nejlepším hráčem poháru byl vyhlášen David Haviar (Jablíčka Chomutov) a nejlepším gólmanem Ondřej Murcko (GMS Most).

Více informací na www.fotbal-most.cz.

Autor: Aleš Janeček

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář