Krimi Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Dobrovolní hasiči z Košťan na Teplicku dnes zachránili malého opeřence a zlikvidovali tři hnízda nebezpečného hmyzu

KOŠŤANY – Dobrovolní hasiči z Košťan na Teplicku mají za sebou dva netradiční zásahy. Během dneška vyjížděla Jednotka sboru dobrovolných hasičů z Košťan k likvidaci bodavého nebezpečného hmyzu a zachraňovala na sídlišti ve Střelné ptáčka „uvězněného“ v podkroví domu.

Nejprve dobrovolní hasiči z Košťan vyjížděli na žádost jednoho z obyvatel na likvidaci obtížného hmyzu. Konkrétně šlo jedno sršní a dvě vosí hnízda. Jednotka hnízda zlikvidovala a vrátila se zpět na základnu. Hasiče zalarmoval muž, který je alergik a nedávno kvůli sršnímu bodnutí skončil dokonce v nemocnici. Po bodnutí nemohl dýchat.

Po 19 hodině vyjela jednotka na záchranu ptáčka, který byl „zaseklý“ v podkroví domu ve Střelné sídliště. Jednotka ho vyprostila, a předala hlídce Městské policie Košťany. Ta následně opeřence odvezla do záchranné stanice.

Autor: Patrik Klášterka
Ilustrační foto JSDH Košťany
Zdroj: Jednotka sboru dobrovolných hasičů Košťany

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “ZAUJALO NÁS: Dobrovolní hasiči z Košťan na Teplicku dnes zachránili malého opeřence a zlikvidovali tři hnízda nebezpečného hmyzu

Napsat komentář