Auto-Moto Cestování Doprava Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Softwarová chyba komplikuje odbavení v mostecké MHD

MOST / LITVÍNOV – Odbavení ve vozidlech městské hromadné dopravy DOPRAVNÍHO PODNIKU měst Mostu a Litvínova, a.s., komplikuje softwarová chyba.

„Stává se, že cestující, který si zakoupí jednopásmovou přestupní jízdenku na 45 minut a uhradí jí z čipové karty, obdrží od systému jednopásmovou nepřestupní,“ uvedl ředitel dopravního podniku Daniel Dunovský. „Pokud se pak odbaví po přestupu v dalším vozidle, systém si strhne další peníze jako při nové jízdě. Stává se to jak při nákupu jednopásmové jízdenky za 13 Kč, tak při nákupu zlevněné jízdenky za 3 Kč,“ doplnil Dunovský.

U dvou a třípásmových jízdenek tato odchylka zaznamenána nebyla. „Do doby, než se podaří chybu odstranit, doporučujeme nákup papírové jednopásmové přestupní jízdenky u řidiče vozidla, v tomto případě je všechno v pořádku,“ řekl Dunovský.

Chyba se objevila po zahájení částečné integrace a zahájení platnosti nového tarifu. Na odstranění chyby pracuje dodavatel odbavovacího systému. „Pokud se některý z cestujících domnívá, že ho odbavovací systém špatně odbavil, může se dostavit na náš předprodej, kde mu čipovou kartu zkontrolujeme a také mu samozřejmě případně chybně stržené peníze vrátíme,“ dodal Dunovský.

Autor: Ing. Jiří Holý

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář