Finance Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Pomáháme Praha Složky IZS Středočeský Ústecký Vysočina Z domova Zlínský Zprávy podle krajů

Veřejná sbírka na podporu rodin příslušníků HZS Olomouckého kraje, kteří byli účastníci tragické nehody hasičské cisterny se zdárně plní finančními příspěvky

OLOMOUCKÝ KRAJ – Veřejná sbírka, kterou Martin Přidalík vytvořil začátkem září na podporu rodin příslušníků HZS Olomouckého kraje, kteří byli účastníci dopravní nehody hasičské cisterny u obce Libivá na Šumpersku, se zdárně plní finančními příspěvky! Na dvou účtech tak za necelé dva týdny přistálo již téměř 700 000 korun.

„Vážení přátelé, je to přesně deset dní od doby, kdy byla vyhlášena veřejná sbírka. Dosáhli jste úžasného počtu přes 1809 sdílení.

K dnešnímu dni je na účtě pro rodinu hasiče, který zemřel částka 368 087 korun. Na účtě pro rodinu hasiče, který utrpěl zranění je částka 328 768 korun. Množí se dotazy na to, proč nelze najít tyto účty na stránkách ČSOB. Tyto účty byly zřízeny pro účel sbírky těsně před jejím zveřejněním a nemají tedy žádnou předešlou historii. Nelze na ně nahlížet online a sledovat, jak se připisují jednotlivé částky. Transparentnost účtu spočívá v tom, že banka bude zveřejňovat výpisy z těchto účtů na svých stránkách měsíčně. Začátkem měsíce října budou po zadání čísla účtu na stránkách ČSOB výpisy z obou účtů veřejně dostupné a budete si zde moci ověřit připsání Vašich plateb na účty. Děkuji Vám, kteří jste na tyto účty přispěli, děkuji i Vám, kteří se teprve chystáte přispět,“ dodává autor sbírky Martin Přidalík.

Veřejná sbírka je na pomoc rodině hasiče, který přišel o život při plnění služebních povinností při jízdě k zásahu dne 24.8.2018. Dále na pomoc rodině hasiče, který utrpěl velmi těžká zranění, která mu znemožní další výkon služby u HZS a zásadně poznamená jeho další život i život jeho rodiny.

Přispívat můžete od dnešního dne tj, 1.9.2018. Sbírka bude ukončena dne 30.11.2018, kdy bude uzavřena, vyúčtována a peněžní prostředky budou předány rodinám.

Děkuji Vám za Vaši podporu
Martin Přidalík

 

 

Tomáš Pitterling
Ředitel redakce tomas.pitterling@jvpress.cz

Napsat komentář