Krimi Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Městská policie umístila do lokality M. G. Dobnera a „stovek“ v Mostě nové kamery za půl milionu

MOST – Město Most uspělo s žádostí o dotaci do Programu prevence kriminality Ministerstva vnitra na rozšíření městského kamerového dohledového systému do sociálně vyloučených lokalit. Dvě moderní kamery s nočním viděním budou do konce týdne zprovozněny v lokalitě Stovky na třídě Budovatelů.

„Kamery budou zaměřeny zejména na prostranství před hernami, restauracemi a večerkami, kde se zde shlukují skupiny problematických osob,“ uvedl ředitel Městské policie v Mostě Jaroslav Hrvol. Dva kamerové body pak městská police umístila do lokality M. G. Dobnera, která dosud nebyla pokryta kamerovým dohledovým systémem. „Kamery budou monitorovat nejproblematičtější blok 384 a veřejné prostranství okolo bloků 383, 384, 385, 386. Tyto kamery zároveň umožní monitorovat první náměstí, prostranství před úřadem práce, lokalitu kolem takzvaných ‚třech sýrů‘, před obchodním domem Prior a kulturním domem Repre. To se bude hodit, až bude probíhat jeho rekonstrukce,“ doplnil Jaroslav Hrvol.

Městská policie bude v sociálně vyloučených lokalitách informovat obyvatele o skutečnosti, že je lokalita monitorována kamerovým systémem se záznamem, který využívá policie. „Je to prevence, které chceme také využít. Když vím, že mě může vidět kamera, chovám se jinak. V současné době kamery zkoušíme a postupně označujeme monitorované oblasti. Informace budou umístěny na cedulích při vstupu do lokality a dále na samolepkách na sloupech veřejného osvětlení,“ vysvětluje ředitel městské policie.

Městský kamerový dohledový systém má v současné době 76 kamerových bodů. V posledních třech letech prošel zásadní modernizací. „V současné době jsou všechny kamerové body napojeny do systému Geutebrück. Došlo ke sloučení dosavadních systémů do jednoho a tím se značně zefektivnila práce operátorů. Zejména mohou rychleji reagovat,“ představil další novinku Jaroslav Hrvol.

Kamerový systém strážníkům městské policie umožňuje monitorovat a zaznamenávat dění v ulicích. „Městský kamerový dohledový systém pomáhá odhalit pachatele a zajistit důkazní materiál pro Policii ČR nejčastěji v případě vandalismu, krádeží, poškození vozidel, výtržnictví, sprejerství, i různých násilných trestných činů, napadení nebo drogových deliktů,“ doplnil ředitel městské policie. (lou)

Zdroj: Město Most

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “Městská policie umístila do lokality M. G. Dobnera a „stovek“ v Mostě nové kamery za půl milionu

  1. Pingback: Douceur Beauty
  2. Pingback: More Info

Napsat komentář