Krimi Moravskoslezský Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Muž na Bruntálsku se vážně zranil při pádu do studny

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ – Tři posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly  v pátek 9. listopadu odpoledne, u vážně zraněného muže na Bruntálsku.

 Po půl třetí převzali operátoři ZZS informaci o pádu člověka do studny v obci Valšov. Na místo ihned vyjely posádky rendez-vous a rychlé zdravotnické pomoci z nejbližších stanovišť. Do záchrany pacienta se zapojil také vrtulník letecké záchranné služby.

Jednašedesátiletý muž spadl do studny, do hloubky okolo osmi až deseti metrů. Podle informací, které mají záchranáři k dispozici, strávil v ledové vodě na dně studny více než půlhodinu. Zpět na zemský povrch byl vytažen hasiči.

 Pacient byl při vědomí, zasahující lékař u něj zjistil poranění hlavy, hrudníku a břicha, vyloučit nebylo možno ani poranění pánve. Muž byl rovněž silně podchlazený.Záchranáři jej zajistili pánevním pásem a uložili do vakuové matrace, podali kyslík. Zajistili také tepelný komfort, včetně podání ohřátých infuzních roztoků.

Postižený byl následně sanitním vozidlem dopraven na bruntálský heliport a odtud vrtulníkem transportován na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice.

Zdroj : ZZS Moravskoslezského kraje

ilustrační foto

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář