Krimi Praha Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Strážníci v Praze provedli několik kontrol řidičů. Odhalili jednu celostátně hledanou osobu a řidiče podezřelého z řízení pod vlivem drog

PRAHA – Při kontrole mladého řidiče strážníci v Praze pojali podezření, že by mohl být pod vlivem drog. Mladík však test na omamné a psychotropní látky odmítl. Při další kontrole se podařilo odhalit spolujezdce v celostátním pátrání. Případy dále šetří policisté.

Ve čtvrtek večer prováděli strážníci z Prahy 14 kontrolní činnost v Bobkově ulici, kde si všimli stojícího osobního vozidla, vedle kterého stáli dva muži. Díky dobré místní znalosti hlídka pojala podezření, že by vozidlo mohl řídit mladík, který byl v minulosti řešen za řízení pod vlivem drog. Strážníci pokračovali v další hlídkové činnosti v okolí Černého Mostu. V Kučerově ulici si autohlídka všimla jedoucího automobilu, který řídil podezřelý mladík. Strážníci vozidlo zastavili, vyzvali řidiče k prokázání totožnosti a provedení dechové zkoušky na přítomnost alkoholu. Té se mladík podrobil s negativním výsledkem. Když ho však hlídka vyzvala k provedení testu na přítomnost drog, mladík opakovaně odmítl. Na místo byla proto přivolána Policie ČR, která si celou věc převzala k dalšímu šetření.

Další případ zaznamenali strážníci z Prahy 7 v pátek v noci v Jankovcově ulici. Hlídka si všimla několika osob, které vyšly z nočního klubu, nastoupily přímo do vozidla a odjely do Argentinské ulice. Protože řidič jel nejistě, strážníci pojali podezření, že by mohl být pod vlivem alkoholu nebo drog. Autohlídka proto osobní vozidlo zastavila a po ověření řidičovy totožnosti u něj provedla orientační dechovou zkoušku a test na drogy, obě zkoušky s negativními výsledky. Pozornost strážníků upoutal ovšem spolujezdec řidiče, který byl po celou dobu kontroly značně nervózní a nápadně se podobal osobě hledané Policií ČR. Strážníci proto ověřili jeho totožnost a zjistili, že muž je skutečně v celostátním pátrání. Předali ho proto následně k dalšímu opatření hlídce státní policie.

Zdroj: Městská policie hl. m. Prahy

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář