Krimi Liberecký Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

OPRAVDU SE STALO: Provokovat seniora se nevyplatilo! Mladík totiž vyzval k souboji bývalého judistu

ČESKÁ LÍPA – Fyzickou potyčku dvou mužů museli řešit muži v uniformách na prostranství mezi obchodními domy v České Lípě. Podle svědků mladší muž seděl na lavičce a jedl kebab. Buď mu tak chutnal, anebo byl muž hladový, v každém případě hltal, až mu kusy jídla padaly na zem. Kolem procházel téměř osmdesátiletý muž, jemuž se nelíbilo, jaký jedlík kolem sebe dělá binec.

Proto ho oslovil a napomenul. Mladší se rozčílil, padla ostřejší slova a výzva k bitce. Senior výzvu přijal bez zaváhání a pak už příhoda nabrala na obrátkách. Starší muž totiž rozhodně nebyl bezmocný senior, ale bývalý judista, který nic ze svého umění nezapomněl.

Bitku uviděl strážník, který v tu dobu byl v ulici Jindřicha z Lipé. Rozlícené muže od sebe oddělil, mladšího usadil na lavičku. Ten když trošku vychladl, se jen udiveně zeptal: „Kde ten dědek vzal takovou sílu?“ Převaha zkušeností byla znát i po konfliktu. Starší muž ve finále s nadhledem vytáhl padesátikorunu a dal ji svému soupeři, aby si mohl dokoupit jídlo, které skončilo na chodníku.

Od městské policie pak každý dostal citelnou pokutu za hrubé jednání vůči jiné osobě.

Autor: Bc. Eva Vlastníková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář