Finance Kultura Pomáháme Školní okénko Technika Turistika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: V zámeckém parku v Klášterci nad Ohří byly nainstalování nové ptačí budky

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ – V zámeckém parku v Klášterci nad Ohří se objevily nové hnízdní budky, které městu Klášterec nad Ohří poskytly Severočeské doly a.s. ve spolupráci s Českou zemědělskou univerzitou v Praze a firmou Revitrans a.s. Jedná se o budky používané obvykle na mladých lesnických rekultivacích Severočeských dolů, kde je nedostatek starých stromů s dutinami.

Do zámeckého parku v Klášterci nad Ohří byly věnovány symbolicky jako podpora hnízdění ptáků v této lokalitě, která je součástí Ptačí oblasti Doupovské hory.

Severočeské doly ve spolupráci s Českou zemědělskou univerzitou v Praze v Ústeckém kraji rozmístily již více než 400 hnízdních budek, převážně na rekultivovaných plochách, ale deset z těchto budek lze nalézt právě v kláštereckém zámeckém parku, kde budou sloužit jako útočiště například pro sýkoru koňadru či modřinku nebo krutihlava obecného.

Velké poděkování pak patří pánům Františku a Martinu Kroupovým, kteří celou akci vymysleli, zprostředkovali a významně se podíleli na její realizaci. Ke spolupráci byli ještě přizváni studenti místního gymnázia, kteří tak budou mít možnost seznámit se s obyvateli pestré ptačí říše přímo v jejich přirozeném prostředí.

Zdroj: Město Klášterec nad Ohří

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “ZAUJALO NÁS: V zámeckém parku v Klášterci nad Ohří byly nainstalování nové ptačí budky

Napsat komentář