Krimi Kultura Složky IZS Technika Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEO: Strážníci v Chomutově museli krotit opilé výtržníky v jednom z bytů

CHOMUTOV – Telefonické oznámení na linku 156 informovalo hlídky městské policie o rušení nočního klidu v ulici Dřínovská, kam tedy také strážníci vyjeli, aby se přesvědčili o skutečném stavu věci. Na místě u daného bytu byly opravdu slyšet hlasité výkřiky a rány.

Hlídka se tedy spojila s nájemnicí, která uvedla, že příčinou hlasitějších zvuků je oslava narozenin. Byla tedy poučena o přestupku, za který jí strážníci uložili pokutu. Následující noc byla hlídka přivolána ale opět k tomu samému bytu, jelikož docházelo k rušení nočního klidu, a to i přes to, že před krátkou chvíli s osobami v bytě jednala i PČR.

Osoby uvnitř stále pokračovaly v narozeninové oslavě a byly tedy i dnes upozorněny, že se dopouštějí přestupku. Část hostů byla vůči hlídce agresivní a nechtěla spolupracovat, ovšem nájemnice přislíbila, že oslavu ukončí a na vše dohlédne. Tentokrát se strážníci chtěli ovšem přesvědčit, že dojde k naplnění slibu, a tak na místě několik minut počkali. V bytě se ovšem pokračovalo vesele dál v těch činnostech, jako před příjezdem městské policie. Poslední upozornění k nájemnici bytu bylo tedy okamžité a vypadalo to, že hosté se konečně vydají do svých obydlí.

Zhruba po hodině ale oznámení vyslalo strážníky na to samé místo a tentokrát už padla zákonná výzva, ovšem osoby, na něž byla mířená, nereagovaly, byly stále agresivnější a verbálně hlídku napadaly. Po náznaku možného fyzického útoku proti úředním osobám byli tedy agresoři svedeni k zemi za použití donucovacích prostředků a oběma byla přiložena pouta.

Po převozu na PČR jim byla sdělena podezření z přestupků a byla provedena dechová zkouška s výsledky u prvního muže – 1,09 promile a u druhého 2,68 promile.

Zdroj: Městská policie Chomutov

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář