Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Most vstoupil do superligového jara výhrou nad Pardubicemi

MOST – V neděli dvě hodiny po poledni se opět roztočil zápasový kolotoč Superligy malého fotbalu. Jarní část této celostátní soutěže v malém fotbale byla zahájena na hřišti 11. ZŠ Most v zápase domácího Mostu s hostujícími Pardubicemi.

Most se z pozice aktuálně čtvrtého týmu postavil sedmým Pardubicím ve velmi silné sestavě a právě individuální kvalita hráčů bylo nakonec to, co rozhodlo o tom, že tři body zůstaly doma.

Severočeši premiérově v modrých dresech vyběhli do zápasu ve složení – Aschenbrenner Miloslav – brankář, Bíro Ondřej „C“, Boček Martin „A“, Fišer Antonín, Kasal Daniel, Kiliján Jakub, Levý Stanislav, Macko David, Matyáš David, Polák Jakub, Popelka Vít a Pyskatý Jan.

Pardubičtí pak kontrovali sestavou Mičjan Vlastimil – brankář, Beran Jiří, Dušek Zdeněk „C“, Feil Dominik, Jech Marek, Mach Lukáš, Nikodém Jan, Rosůlek Jan a Řehák Marek.

Lepší vstup do utkání by si asi Most dokázal vysnít těžko. Vždyť již po pár vteřinách otevřel skóre po asistenci Davida Macka znovu mostecký Jakub Polák. Tento hráč, který v uplynulém ročníku působil v barvách Prahy, se v zimní přestávce opět vrátil do svého domovského Mostu a hned jeho první utkání po návratu se mu nadmíru vyvedlo.

I nadále se Most tlačil do zakončení, ale své šance neřešil dobře a nechával vyniknout pardubického gólmana. Stalo se tak nevyhnutelné a Pardubice dokázaly po tečované střele z přímého kopu v šestnácté minutě vyrovnat. Zbytek poločasu se dohrával v mírně nervózním duchu, když se oba týmy snažily zároveň neinkasovat a zároveň vstřelit tolik důležitý vedoucí gól. To se však až do půle žádnému z týmů nepodařilo a v přestávce tak na ukazateli skóre svítilo skóre 1:1.

O půli si domácí důrazně promluvili a výsledek se dostavil. Po výrazně zlepšeném výkonu šli v 37. minutě do vedení, když standardní situaci chytře rozehrál opět v poli skvěle hrající Ondřej Bíro a nekompromisně zakončoval Vít Popelka. Pardubice se snažily o vyrovnání, ale z brejku trestal ve 40. minutě po mimořádné nahrávce Stanislava Levého do prázdné Martin Boček. Když si o minutu později zopakovali svou spolupráci nahrávající David Macko a skórující Jakub Polák, bylo o výsledku utkání jasno. S tímto výsledkem se oba týmy víceméně smířily a přes občasné šance se na něm až do závěrečného hvizdu již nic nezměnilo.

Most tak upravil svou dlouhodobou bilanci s Pardubicemi na 4:4 a po tříbodové výhře se opevnil na čtvrtém místě superligové tabulky.

Jsem velmi spokojen s tím, jak kluci k zápasu přistoupili. Od počátku na nich byla vidět chuť po výhře a přes hlušší úsek ke konci prvního poločasu jsme to byli my, kdo byl lepším týmem s více šancemi. Pardubice hrály tradičně velmi dobře a organizovaně a nedaly nám nic zadarmo. Právě takové zápasy pak dokáží převážit na jednu či druhou stranu individuální kvality a myslím, že ty byly tentokrát na naší straně. Vždyť v sestavě jsme měli hned šest českých reprezentantů a právě tito kluci měli na výhře velký podíl“ vyjádřil se k utkání vedoucí mosteckého výběru Aleš Janeček.

Ve velkém stylu se pak vrátil Kuba Polák a s Davidem Mackem jasně ukázali, jak dobře jsou sehraní a jak si vzájemnou spolupráci užívají“ doplnil Janeček.

Příští neděli nás čeká výjezd ven na hřiště letos vše válcujícího Brna a bude tak nesmírně důležité postavit konkurenceschopnou sestavu. Doufám, že se nám to podaří a že v Brně předvedeme dobrý výkon“ uzavřel Janeček informací o dalším zápase Mostu.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

Autor: Aleš Janeček

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář