Auto-Moto Jihomoravský Krimi Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

DOBRÁ PRÁCE: Policisté pomohli při záchraně života muže v Brně. Při resuscitaci použili automatizovaný externí defibrilátor

BRNO – Policisty z oddělení hlídkové služby zastavil v Brně v ulici Milady Horákové dvaatřicetiletý muž a dovedl je k vozidlu, ve kterém ležel jeho řidič v bezvědomí. Muž lapal po dechu a nereagoval na žádné podněty. Policisté dle rad operátorky na tísňové lince 155 vytáhli muže z vozidla a zahájili srdeční masáž, pro další resuscitaci se rozhodli použít i automatizovaný externí defibrilátor.

Po připevnění elektrod přístroj doporučil výboj. V ten okamžik na místo přijela i sanitka se záchranáři. U postiženého se společnými silami podařilo obnovit životní funkce a záchranáři jej mohli převézt k dalšímu ošetření do nemocnice.

Tento zásah opět potvrdil význam a funkčnost systému „First responder s AED“. Díky včasné pomoci zachránců tak dvaapadesátiletý muž dostal šanci na návrat do běžného života.

Všem zachráncům už poděkovala i partnerka šoféra, když v dopise adresovaném jihomoravskému policejnímu řediteli uvedla: „Svým chováním v podstatě zachránili život mému partnerovi a tatínkovi našich dětí“.

Autor: nprap. David Chaloupka

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “DOBRÁ PRÁCE: Policisté pomohli při záchraně života muže v Brně. Při resuscitaci použili automatizovaný externí defibrilátor

Napsat komentář