Auto-Moto Doprava HZS Krimi Moravskoslezský Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

TRAGÉDIE: Při střetu dvou osobních aut zemřeli dva muži a žena, těžce zraněné dítě skončilo v nemocnici

OPAVSKO – Složky Integrovaného záchranného systému ČR zasahovaly u tragické nehody na Opavsku. Pracovníci krajského operačního střediska přijali informaci o střetu dvou vozidel na silnici spojující Opavu s Krnovem, mezi obcemi Vlaštovičky a Zadky. Na místě události zasahoval vrtulník LZS z Ostravy, týmy rendez-vous z Opavy a Krnova, stejně jako dvě posádky rychlé zdravotnické pomoci.

Záchranáři se pokoušeli o záchranu muže neznámé totožnosti, který cestoval v jednom z automobilů. Přes intenzivně poskytovanou přednemocniční neodkladnou péči u něj došlo po naložení na palubu vrtulníku k selhání krevního oběhu a několik desítek minut trvající resuscitace nevedla k úspěchu. Pacient podlehl svým zraněním a lékař musel konstatovat jeho smrt.

Posádky ošetřovaly pětiletou dívku, která utrpěla těžká poranění, a následně zajistili její transport do ostravské Fakultní nemocnice. V době předání na pracovišti urgentního příjmu byl její stav život ohrožující.

V jednom z vozidel zůstaly zaklíněny dvě osoby – jednapadesátiletý muž a o tři roky mladší žena. Zasahující lékař zjistil, že ani jeden nejeví známky života. Jejich poranění byla závažná a neslučitelná se životem a podlehli jim ještě před příjezdem záchranářů.

Okolnosti tragického střetu vyšetřují dopravní policisté.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář