Jihočeský Krimi Školní okénko Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

DRAMA: Patnáct dětí se zranilo při prolomení dřevěné podlahy terasy hotelu na Strakonicku

STRAKONICKO – Patnáct nezletilých dětí z Prahy, které trávily prázdniny v hotelu jednoho restauračního a rekreačního zařízení na Strakonicku, se včera v podvečer poranilo poté co se pod nimi prolomila podlaha dřevěné terasy u hotelu.

Potvrdila to mluvčí strakonických policistů por. Mgr. Jaromíra Nováková s tím, že v době, kdy došlo k pádu, probíhala na terase výstavka cizokrajných hudebních nástrojů, které si děti prohlížely. Během programu došlo k prolomení trámů a prken terasy a pádu z výšky přibližně třech metrů.

Nezletilé zraněné děti byly ošetřeny zdravotníky přímo na místě a následně převezeny do nemocnic v Jihočeském kraji. Dle prvotních informací děti neutrpěly vážná zranění a nikdo z dětí není ohrožen na životě.

Rozsah zranění, příčina a okolnosti pádu dřevěné terasy je předmětem šetření. Událost vyšetřují strakoničtí kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze přečinu spáchání obecné ohrožení z nedbalosti.  Bližší informace, kde k události došlo policisté nechtěli specifikovat.

Redakci se přesto podařilo zjistit, že k dramatické události došlo v hotelu Pila v Sedlici u Blatna na Strakonicku.

Autor: Honza Vraný
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář