Auto-Moto HZS Krimi Moravskoslezský Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

TRAGÉDIE: Osmnáctiletá dívka nepřežila na Frýdecko-Místecku nehodu osobního auta! Vážné zranění utrpěla i sedmnáctiletá dívka

FRÝDEK-MÍSTEK – Týmy záchranářů zasahovaly v úterý 13. srpna večer u smrtelné dopravní nehody na Frýdecko-Místecku. Operační středisko bylo v půl desáté informováno o havárii osobního vozidla na silnici poblíž Paskova. Na místo ihned vzlétl vrtulník LZS z Ostravy a vyjely pozemní posádky zdravotnické záchranné služby z Frýdku-Místku.

Automobil skončil po nehodě mimo vozovku a v jeho vraku zůstala zaklíněna osmnáctiletá dívka. V době příjezdu posádek ZZS selhávalo její dýchání a krevní oběh. Poté, co se pacientku podařilo vyprostit, zahájily týmy záchranářů resuscitaci. Zasahující lékaři provedli intubaci dýchacích cest a připojení na řízenou ventilaci, použili přístroj zajišťující nepřímou srdeční masáž. Za současného podávání léků se po dobu tři čtvrtě hodiny snažili o záchranu. Postižená však utrpěla mnohočetná poranění, která se ukázala být neslučitelná se životem. Lékaři ZZS tak museli nakonec konstatovat její smrt.

Ve vozidle cestovala také sedmnáctiletá dívka. Byla ošetřena s poraněním zad, a to lehčího charakteru. Její stav nebyl život ohrožující a následně ji pozemní tým ZZS přepravil do frýdecko-místecké nemocnice.

Okolnosti tragické nehody vyšetřují dopravní policisté.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář