Krimi Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA OBRAZEM: Vrtulník leteckých záchranářů zasahoval na mosteckém Hipodromu, kde při úvodním dostihu spadl žokej z koně

MOST – Na mosteckém Hipodromu v sobotu při úvodním dostihu bohužel zasahoval vrtulník leteckých záchranářů, který do ústecké Masarykovy nemocnice následně transportoval vážně zraněného žokeje po pádu.

Jeho kůň bohužel utrpěl fatální zranění. Žokej Petr Foret byl dokonce krátce v bezvědomí a utrpěl závažné zranění a fraktury. Žokej spadl z koně těsně za cílem a při dobíhání koní tak nastala dramatická situace, kdy záchranáři na místě ošetřovali zraněného a v tom se na ně vyřítil jezdci na koních, dostih totiž nebyl přerušen a naštěstí nedošlo ke střetu koní…

Program dostihového odpoledne byl tak hned v úvodu minimálně o půl hodiny opožděn…

Bohužel i tato mimořádná událost občas patří k dostihovému sportu… Přejeme žokejovi brzké uzdravení…

Vážení příznivci dostihového sportu, dovolte mi, abych se jménem společnosti HIPODROM MOST a.s. vyjádřil k událostem, které nastaly během včerejšího dostihového odpoledne.

Během prvního dostihu došlo k pádu žokeje Petra Foreta a fatálnímu zranění valacha Ladara. I přesto, že ke kolizi došlo nedaleko za cílem, DK se rozhodla dostih nezastavit. Naši zaměstnanci, zdravotnický personál a veterinář v tu chvíli riskovali své zdraví a během 60 vteřin od pádu byli na místě, kam v tu chvíli směřovalo zbývajících 12 koní. Z pohledu pohybu osob na dráze a bezpečnosti měl být dostih zastaven.

Co se týká pádu žokeje Marcela Nováka ve Velké Mostecké steeplechase, náš zdravotní personál byl na místě ihned jakmile celé pole podruhé překonalo překážku číslo 7. Pokud bychom se sanitou za překážku vjeli dříve, mohlo by to přinést fatální následky také pro ostatní účastníky dostihu. Tento dostih měl být dostihovou komisí rovněž zastaven, ale bohužel k tomu nedošlo. I přesto byli naši zdravotníci na místě za přibližně 110 vteřin od pádu. Osobně přeji Petru Foretovi i Marcelu Novákovi brzké uzdravení a pevně věřím, že vina za nastalé události nebude mylně přisuzována mosteckému hipodromu. Stojím za správcem areálu Davidem Štedronským, který sanity na místo doprovázel a profesionální práci odvedli také ostatní zaměstnanci a zdravotnický personál.

Ing. Jakub Šimůnek, MBA
ředitel společnosti

FOTOGALERIE…

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář