Cestování Doprava Krimi Plzeňský Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Řidič neměl před sebou rozhled k bezpečnému předjetí a přesto předjížděl

VŠERUBY – Dne 11. září 2019 v 12:00 hodin došlo na silnici II. třídy č. 184 mezi obcemi Všeruby a Brůdek k dopravní nehodě.

Pětapadesátiletý řidič osobního vozidla Volkswagen Lupo jedoucí od Všerub před vrcholem stoupání předjížděl osobní automobil Nissan Juke, které řídila třicetiletá řidička. Neměl před sebou takový rozhled na vzdálenost, která by byla nutná k bezpečnému předjetí. Ohrozil protijedoucího osmasedmdesátiletého motocyklistu jedoucího na motocyklu tovární značky Honda a došlo k čelnímu střetu.

 Zranění utrpěli všichni účastníci dopravní nehody – motocyklista, řidič osobního vozidla a jeho čtyři spolujezdci. Šetřením na místě dopravní nehody policisté zjistili, že řidič v osobáku přepravoval dítě, které nesedělo v dětské autosedačce. Požití alkoholických nápojů u obou řidičů policisté vyloučili dechovou zkouškou. Škoda na motocyklu byla vyčíslena na 30 tisíc korun, rovněž tak na osobním vozidle vznikla třicetitisícová škoda. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích.

Autor : por. Mgr. Dagmar Brožová

ilustrační foto

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář