Auto-Moto Doprava HZS Krimi Moravskoslezský Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Tři zranění při střetu motocyklů na Novojičínsku

NOVOJIČÍNSKO – Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly v sobotu 14. září večer, u vážné dopravní nehody na Novojičínsku.

Pracovníci krajského operačního střediska ZZS převzali po půl osmé volání na tísňové lince 155, podle kterého došlo ke střetu dvou motocyklů v obci Tichá. Na místo vyslali pozemní posádky z Mošnova a Frenštátu pod Radhoštěm, z Ostravy pak vrtulník LZS. Třem postižným pomáhali dva lékaři spolu s týmem záchranářů.

Jednapadesátiletá žena utrpěla při nehodě poranění dolní končetiny a pánve, sedmačtyřicetiletý muž byl ošetřován s obdobnými zraněními, která zasahující lékaři u obou pacientů klasifikovali jako těžká. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče – zajištění léky a fixačními prostředky, byli za stálé monitorace základních životních funkcí přepraveni do ostravské Fakultní nemocnice. Na tamní urgentní příjem přivezla muže pozemní posádka, se ženou přilétl vrtulník.
Osmačtyřicetiletý muž utrpěl středně těžké poranění hlavy, horní a dolní končetiny. Po ošetření jej záchranáři transportovali na chirurgickou ambulanci novojičínské nemocnice.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Tři zranění při střetu motocyklů na Novojičínsku

  1. Pingback: auto swiper

Napsat komentář