Sport Středočeský Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Z Příbrami se Most vrací se třemi body

PŘÍBRAM / MOST – V úterý 19. listopadu od sedmi hodin večer se Most postavil Příbrami na jejím hřišti v úplně posledním zápase podzimní části celostátní Superligy malého fotbalu. S tímto soupeřem má Most dlouhodobou jednoznačnou bilanci. Za dosavadních osm vzájemných zápasů se Středočechy ještě nikdy neztratil ani bod. A přes mírné komplikace se na tomto faktu nic nezměnilo ani na devátý pokus.

K těm mírným komplikacím můžeme řadit již samotnou nominaci na zápas, do které opět promluvila zranění na poslední chvíli a Most tak v Příbrami nastoupil v lehce subtilní sestavě s pouhými dvěma hráči na střídání – Bíro Ondřej „C“ – brankář, Fišer Antonín, Koštůr Albert, Levý Stanislav, Pátek Vladimír, Polák Jakub, Popelka Vít a Rulf Daniel.

Domácí přivítali hosty s dvěma kompletními pětkami na střídání ve složení – Branžovský Marek – brankář, Drašnar Ondřej „C“, Dražan Michal, Hájek Vojtěch, Halinský Denis, Junek Patrik, Malý David, Mezera Jan, Ptáček Vojtěch, Švestka Patrik a Vokurka Stanislav.

Byť Most nastoupil s nepříliš početnou sestavou, její kvalita byla vysoká, což se nakonec naštěstí potvrdilo.

Samotný zápas začal zostra. Domácí plně využívali střídání celých pětek a utkání mělo opravdu vysoké tempo. Zároveň se domácí pokoušeli o výrazné zapojování vysoko vysunutého gólmana do své hry, za což ale zaplatili v jedenácté minutě. Pozorně bránící Most vystihl jejich rozehrávku a přes celé hřiště trestal Vladimír Pátek. Přestože Most vedl, i on se stále tlačil dopředu s gólmanem Ondřejem Bírem a i on byl za tento způsob hry v sedmnácté minutě potrestán, když rovněž z dálky trefil odkrytou svatyni Vojtěch Hájek. Následovala pasáž, kdy se šance střídaly na obou stranách, aby se nakonec těsně před koncem poločasu prosadil po přihrávce Vladimíra Pátka mostecký Albert Koštůr. Hosté tak trávili poločasovou pauzu s nejtěsnějším možným náskokem.

V druhé půli, kdy zběsilé tempo ze začátku utkání již přeci jen poněkud opadalo, byl obraz hry stále neměnný. Oba týmy se střídavě tlačily do útoku, pozorně bránily a přes občasné šance se skóre neměnilo. Až pět minut před koncem zápasu se šťastně tečovanou střelou prosadil domácí Stanislav Vokurka po přihrávce Patrika Švestky. Hosty však tato rána nezlomila a okamžitě po rozehrávce se znovu vrhli do útoku, rozhodnuti, že zde body neztratí. Za tuto svou aktivitu byli odměněni již o minutu později, kdy se míč odrazil k mosteckému Vladimírovi Pátkovi, který z úhlu propálil vše, co mu stálo v cestě.

Domácí se vybičovali k závěrečnému tlaku, ale jejich hra na riziko byla potrestána minutu před koncem utkání, kdy jejich zachycenou rozehrávku opět potrestal přes celé hřiště přesně mířící Stanislav Levý. Most si tak z Příbrami odváží tři body a zimní přestávku stráví na průběžném šestém místě s dvěma odloženými zápasy k dobru.

„Jsem rád, že jsme toto poslední utkání podzimu zvládli. Opět se ukázalo, že v Superlize již není slabých soupeřů a každé body si musíte skutečně zasloužit. Příbram nás zaskočila svým velkým nasazením, kdy zejména ze začátku její hráči prakticky neustále sprintovali“ ohlíží se za utkáním vedoucí mosteckého výběru, Aleš Janeček.

„Postupně jsme však toto s pomocí našeho gólmana eliminovali. Ondra Bíro přesně rozděloval nahrávky, měnil tempo hry, střídal dlouhé pasy s krátkými narážečkami a nikoho nebaví donekonečna napadat, když z toho znovu a znovu nic není“ uvedl Janeček k postupně klesajícímu nasazení domácích.

„Kluci prokázali svou kvalitu a výhru berou zaslouženě. Nakonec ani náš menší počet nebyl na škodu a hráči si naopak pochvalovali, že v zimě, která na hřišti panovala, nevystydnou. Po podzimu máme osm bodů, což určitě mohlo být lepší, ale stejně tak jsme na tom mohli být i hůře. Je třeba vidět, že s výjimkou Brna se superligový peloton vyrovnává a o překvapení není nouze prakticky v žádném kole. Každopádně doufám, že do jara vstoupíme úspěšně a nakonec budeme moci hodnotit sezónu jako úspěšnou“ uzavřel Janeček.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

Autor: Aleš Janeček

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář