Auto-Moto Doprava HZS Krimi Moravskoslezský Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Záchranáři v Moravskoslezském kraji ošetřovali sražené chodce i cyklistu

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ – Zdravotnická záchranná služba zasahovala u několika chodců a jednoho cyklisty v Moravskoslezském kraji, kteří utrpěli zranění při střetu s osobním automobilem nebo autobusem.

Deset minut po šesté hodině večer přijalo zdravotnické operační středisko informaci o sedmačtyřicetiletém muži, kterého srazil automobil v obci Jablunkov. V době příjezdu posádek ZZS byl při vědomí a se záchranáři komunikoval. Po poskytnutí přednemocniční pomoci byl s podezřením na zhmoždění hrudníku letecky transportován do ostravské Fakultní nemocnice a předán do péče týmu tamního urgentního příjmu.

Krátce před dvacátou hodinou vyjížděli záchranáři v Opavě ke střetu cyklisty a osobního automobilu. Šedesátiletý muž, který jel na kole, při nehodě utrpěl poranění na hlavě a stěžoval si na bolest dolní končetiny v oblasti třísla. Po ošetření byl předán na chirurgické ambulanci v Opavě.

Patnáct minut před jednadvacátou hodinou přijali operátoři ZOS informaci o osobě sražené autobusem, tentokrát v Ostravě. Osmnáctiletý muž utrpěl poranění hlavy a byl v bezvědomí. Před příjezdem záchranářů mu poskytovali první pomoc přítomní policisté. Po zajištění dýchání umělou plicní ventilací a ošetření zranění byl také převezen na urgentní příjem do Fakultní nemocnice.

Dalšího muže, kterého srazil autobus, ošetřovali záchranáři na Opavsku u obce Služovice. K události vyjížděli pět minut před půlnocí. V době zásahu posádek byl dvaadvacetiletý muž při vědomí a stěžoval si na bolest v oblasti ramene. Po poskytnutí přednemocniční pomoci byl k dalšímu vyšetření předán na chirurgické ambulanci ve Slezské nemocnici v Opavě.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář