EXTRALIGA Kultura Pardubický Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Verva zdolala pardubické Dynamo po samostatných nájezdech

LITVÍNOV – Hokejisté HC Verva Litvínov hostili tým z HC Dynamo Pardubice. První třetina zápasu byla plná stresu,ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. V první třetině měl šanci domácí J. Petružálek, kdy střelou z těžkého úhlu se puk odrazil od brusle hostujícího hráče před brankáře Kantora, bohužel nebyl nikdo kdo by kotouč dorazil do odkryté branky.

V čase 12:42 dostal šanci pardubický J. Harju, když se při vlastním oslabení dostal do samostatného úniku a jel sám proti Davidu Honzíkovy který se ale nenechal zmást a zkušeně vychytal jeho šanci. Stav tedy po první třetině zůstal nezměněn. Druhá třetina přinesla více akcí i proměněných šancí. Hned první využil hostující M. Beran který tečoval střelu Juraje Mikuše a stav byl 0:1 . Litvínov však nezůstal pozadu a dokázal odpovědět ,když L. Kašpar, bleskově využil přesilovou hru a srovnává stav na 1:1.

Domácí útočník dostal na pravou stranu přihrávku a pohotovou ranou pak vymetl v síti hostů všechny pavučiny. Zbytek druhé třetiny se odehrál nahoru dolu bez výraznějších akcí. Překvapení ale přišlo v čase 39:58 když T. Pavelka poslal vervu do vedení 2:1 když střelou „z první“ propálil vše co stálo v její cestě a skončila v síťi Kantora. Na začátku třetí třetiny verva zvýšila náskok na 3:1 když se střelou od kruhů prosadil R. Jarůšek. Ani Dynamo však nezůstalo pozadu a v čase 57:27 Karel Kubát neudržel kotouč za vlastní brankou, k němu si dojel P. Poulíček a poté z pravé strany poslal puk pod víko Honzíkovy klece a snížil tak náskok vervy na rozdíl jediné branky. Skóre tak bylo 3:2.

Remízová branka která padla v čase 58:54 byla obrovským zklamáním litvínovských. Tah na hru bez brankáře se šesti hráči v poli se dynamu povedl. Když tečovanou střelu do branky poslal J. Mandát a srovnal na 3:3. Hra se posunula do prodloužení kde ani jeden z celků se neprosadil a nedokázal tak rozhodnout zápas ve svůj prospěch a utkání tak šlo na samostatné nájezdy ve kterých o výhře domácího Litvínova rozhodl L. Kašpar který se prosadil bekhendovou střelou pod víko branky P. Kantora.

Verva tak zdolala Dynamo 4:3 po s.n.(3:1)

Autor: Michal Tušík
Foto: Michal Tušík

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář