Auto-Moto Doprava HZS Jihomoravský Krimi Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME OBRAZEM: Po srážce tramvají v Brně bylo ošetřeno na místě 5 pacientů, žádný z nich nebyl zraněn vážně

BRNO – Dvě jednotky hasičů zasahovaly dnes po půl deváté v ulici Křížová, kde se střetly dvě tramvaje. Na místě hasiči pomohli záchranné službě s tříděním zraněných, kterých bylo nakonec jen pět.

Odhadem mohlo cestovat v tramvajích okolo dvou set lidí. Hasiči zajistili místo nehody a pomohli s úklidem komunikace. Dopoledne v nemocnici zdravotníci ošetřili dalších 5 lidí, kteří jeli v tramvajích a nečekali na příjezd záchranné služby.

Pět zraněných měly dnes dopoledne v péči naše posádky po srážce dvou tramvají na brněnském Mendlově náměstí.

Drobná zranění dvou pacientů nevyžadovala náš převoz do zdravotnického zařízení, pacienti byli na místě ošetřeni a další péči vyhledali v nemocnici sami. Zdravotníci dále poskytli přednemocniční péči mladé ženě s lehkým zraněním hlavy, muži středního věku s lehkým zraněním kyčle a středně těžce zraněnému řidiči jedné z tramvají. Tyto tři pacienty poté sanity transportovaly do zdravotnických zařízení.

Fakultní nemocnici U sv. Anny podle našich informací navštívili i další cestující ze sražených tramvají, kteří si však nevyžádali péči jihomoravských záchranářů.

Po desáté hodině hasiči zásah ukončili a na místě zůstala Policie ČR a Drážní Inspekce.

FOTOGALERIE… 

Zdroj: HZS Jihomoravského kraje
a ZZS JMK

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář